Distribuiţi
In jos
Admin
Mesaje : 93
Data de înscriere : 11/06/2016
Vezi profilul utilizatoruluihttp://www-darking-ro.forumgratuit.ro

National Guard - Regulament intern / Internal rules

la data de Joi Iun 30, 2016 4:23 pm
National Guard este un departament cu pozitionarea HQ-ului in Bone County din orasul Las Venturas mai exact la Area 69. Aceasta se ocupa cu suspectii care au wanted mare si ordinea inchisorii.

National Guard sta la baza motto-ului "Oriunde, oricand, suntem mereu pregatiti!"

Reguli interne generale
1. Sunteti obligati sa respectati Regulamentul Serverului, Regulamentul Politiei cat si celelalte reguli impuse de lider respectiv co-lider.
2. Nu reclamati un coleg din National Guard sau orice alt departament (LSPD / LVPD, F.B.I, etc) pe panel, in schimb puteti trimite un PM liderului sau contactati-l in joc pentru a remedia problema.
3. In lipsa liderului sunteti obligati sa ascultati de cei doi sublideri ai factiunii. Daca nici subliderii nu sunt online, sunteti obligati sa ascultati de membrii cu rank-ul cel mai mare.
4. Sunteti obligati sa ascultati intotdeauna de cei cu rank superior. Cei care incalca aceasta regula vor fi sanctionati dupa caz ajungand chiar si la demitere.
5. Pentru nelamuriri / probleme sau propuneri sunteti obligati sa anuntati liderul sau co-liderii factiunii.
6. Este strict interzis sa cereti rank, abaterea de la aceasta regula poate duce chiar la retrogradare sau demitere in functie de caz.
7. Este strict interzisa folosirea comenzilor in scopuri personale sau pentru distractie. Abaterea de la aceasta regula se pedepseste ca atare in functie de gravitate. Sanctiuniile sunt foarte dure si se poate primii uninvite cu FPunish.
8. In functie de gravitatea faptei, liderul sau subliderul isi rezerva dreptul de a sanctiona un membru cu rank down, avertisment verbal, avertisment(e) ( FW ), demitere (cu sau fara FP - in cazuri grave se va aplica full FP chiar daca membrul are cel putin 1 saptamana in factiune -) pentru incalcarea regulilor scrise si nescrise.
9. O dovada este valabila 48H (2 zile). O reclamatie nu este valabila daca dovada este mai veche de 48H (2 zile).
10. Persoanele inactive de 2 zile (48H) care nu si-au facut cerere de inactivitate sau nu au anuntat liderul vor fi demisi cu / fara FPunish daca / nu are zilele necesare!
11. Este interzis sa permiteti unei alte persoane in afara de dumneavoastra sa se logheze pe cont. De asemenea, nu aveti voie sa puneti pe altcineva sa va faca raportul. Pedeapsa pentru aceste fapte este demiterea.
12. Orice politist care va fi prins incalcand regulile de circulatie va plati o amenda dubla pentru fapta comisa. In cazul in care nu plateste va primi Faction Warn.

Reguli referitoare la comportament si limbaj
1. Respecta colegii din departamente si restul jucatorilor de pe server.
2. Nu va certati pe [/d] sau [/r]. Acest lucru va avea repercusiuni grave.
3. Acest departament este unul cat se poate de serios, nu toleram membrii cu glume proaste, comportament neadecvat sau limbaj indecent.
4. Nu aveti voie sa favorizati / faceti discriminari intre jucatori, indiferent ca va este prieten sau dusman.
5. Nu aveti voie sa abuzati de comenzi sau sa faceti Deathmatch aiurea. Abaterea de la aceasta regula duce la demitere cu FPunish.
6. Se vor acorda sanctiuni grave pentru generalizari negative la adresa altui departament. Departamentele trebuie sa fie unite. Cei care cauta cearta nu merita sa ramana in acestea.
7. Este strict interzis free-chat / spam-ul pe chat-ul [/d] abaterea de la aceasta regula duce la Faction Warn respectiv demitere in functie de gravitate.
8. Chat-ul [/d] este utilizat pentru a cere informatii / ajutor, pentru a raporta incidente / evenimente sau pentru a anunta atunci cand aveti un suspect la dumneavoastra.

Reguli referitoare la sedinte si antrenamente
1. Cine intarzie la sedinta / antrenament va veni in HQ, fara a face galagie pe chat sau pe [/r].
2. In timpul sedintelor sau antrenamentelor sunteti obligati sa opri telefoanele si sa ascultati de Lider, Sublider sau antrenor pana cand acesta va va da voie sa vorbiti.
3. Daca intarziati la antrenament / sedinta, puteti veni in primele 15 minute, fiind sanctionati cu un Avertisment Verbal. Daca intarziati mai multe de 15 minute, sanctiunea este Faction Warn si sunteti exclusi din antrenament.
4. Cine vorbește neintrebat la sedinte sau antrenament va fi sanctionat cu Avertisment Verbal la prima abatere, urmand ca la cea de a doua sa fie exclus de la activitate si sa primeasca Faction Warn.
5. Sedintele se vor desfasura saptamanal. Ora si data in care se va efectua sedinta se va anunta printr-un [/gmotd] pe server de catre liderul sau coliderul factiunii,
6. Antrenamentele se vor desfasura saptamanal. Ora si data in care se va efectua antrenamentul va fii anuntat printr-un [/gmotd] pe server de catre liderul sau coliderul factiunii.
7. Aveti voie sa faceti 2 invoire la antrenament si 2 la sedinta pe luna. Cine incalca aceasta regula primeste sanctiunea corespunzatoare.

Regli referitoare la activitatea membrilor si suspecti
1. Respectati rank-ul pe care il aveti.
2. Membrii de rank 1 se ocupa in general cu wanted-ul mare si cu pastrarea ordineai si disciplinei in jail.
3. Membrii National Guard pot merge oricand dupa robbery sau pot confisca materiale.
4. Membrii National Guard sunt singurii care se ocupa doar de celule (inchisoare).

Reguli referitoare la celule si inchisoare
1. Un membru National Guard este responsabil de inchisoarea si celulele serverului. Acestia sunt obligati sa pastreze ordinea si disciplina puscariasilor si au datoria de a ii pazi pe detinuti pentru a nu evada din inchisoare.
2. Un membru National Guard nu are voie sa abuzeze de comenziile [/opencell] / [/openallcells]. Aveti voie sa folositi aceste comenzi doar in anumite situatii speciale.
3. Celulele se vor deschide automat din 15 in 15 minute de la server.
4. Un membru National Guard care prinde o echipa de ostatici incercand sa evadeze, acesta ii va omora.
5. Pentru a deschide toate celulele trebuie sa fiti la locul specializat din Inchisoare, care se afla la intrarea civililor.

Reguli referitoare la somatii
1. Pentru a soma un jucator se foloseste comanda [/so ID/nume]. Somatiile se pot da odata la 5 secunde.
2. Politistul este obligat ca atunci cand someaza un suspect sa se asigure ca a fost suficient de aproape incat suspectul sa-i vada somatia si sa-l someze de destule ori.
3. Minimul de somatii este 3, insa suspectul poate fi sanctionat cu wanted si dupa mai putin de 3 somatii, atata timp cat sunteti siguri de faptul ca suspectul a vazut somatiile si fuge cu un vehicul.
4. Dacă un jucător aflat pe G într-o maşină condusă de un suspect cu wanted trage asupra poliţiştilor aflaţi în urmărire va primi Wanted 6 "Complice", fără somaţii.
5. Dacă un jucător intervine atunci când un poliţist se află pe jos în urmărirea unui suspect (îl atacă cu pumnii, îl calcă cu maşina în repetate rânduri sau lasă maşina pe poliţist, îl atacă de aproape cu arma - să se vadă clar că acel jucător are intenţia de a ajunta suspectul) va primi Wanted 6 "Complice", fără somaţii.

Reguli cu privire la tratarea civililor si a incepatorilor
1. National Guard se ocupa numai de suspectii cu wanted mare si cu disciplina in jail.
2. Exceptie de la aceasta regula o fac membrii de rank 3+ care au voie sa mearga dupa orice suspect fara drept de predare.
3. Un politist are obligatia de a ceda suspectul caruia i-a dat wanted atunci cand politistul este la o distanta mare de suspect iar suspectul este in custodia altcuiva.
4. Membrii National Guard se ocupa in general de suspectii cu wanted mare, cu o mica exceptie: membrii NG ce sunt paznici la Jail au dreptul de a aresta orice wanted, cu conditia de a respecta wanted listu si regulamentele departamentelor.
5. Un membru National Guard are obligatia de a folosi comanda [/su] cu motivele prevazute in Wanted List.
6. Este strict interzis pentru un politist sa sune suspectul si sa-l întrebe daca se preda.
7. Un politist este obligat sa patruleze / mearga dupa wanted (cu / fara drept) cu un vehicul de politie
8. Nu se da wanted cuiva AFK decat daca acesta detine droguri sau a incalcat regulamentul departamentelor (wanted-list).
9. Cand luati un suspect in custodie sunteti obligati sa folositi [/cuff] si sa anuntati pe [/d] ca X este la mine!
10. Este interzis sa dati [/clear] cuiva fara sa anuntati pe [/d] un motiv bine intemeiat.
11. In cazul in care politistul este atacat de un grup de persoane, acesta este obligat sa ceara intariri pe [/d], [/r] sau prin comanda [/backup].
12. Nu aveti voie sa stati la hq-urile mafiilor (curtea HQ-urilor) fara un scop anume ( dm in hq, runner in hq cu complici etc. ) si sa confiscati obiecte.
13. Este interzis sa confiscati armele unui jucator care se afla in HQ sau in curtea HQ-ului, daca acesta nu va ataca sau le foloseste pentru a ataca alti jucatori.
14. Este permis sa confiscati armele unui suspect cu drept de predare, daca acesta la tine la vedere sau ataca alti jucatori.
15. Este interzis sa folositi [/call 112] atunci cand cineva va fura masina sau va omoara. Folositi [/su].
16. Pentru a-i acorda wanted 3 "cop attack" unui jucator, acesta trebuie sa va atace cu pumnii de minim 4 ori sau sa traga 1-2 gloante cu arma (dar cu conditia sa fiti siguri ca aveti dovezi).
17. Nu aveti voie sa acordati wanted-ul "Cop Attack" jucatorilor care va ataca in Safe-Zone. Le puteti confisca armele. In cazul in care va aflati intr-o masina si sunteti atacat puteti sanctiona civilul cu wanted-ul "Cop Attack".
18. Daca un jucator are pe G un suspect evadat din inchisoare soferul va primi wanted 6 "Complice" fara somatii.
19. Daca un jucator are pe G un suspect cu wanted 1+ care trage in politisti soferul va primi wanted 6 "Complice" ( fara somatii ).
20. In cazul in care sunteti atacati sau omorati de un suspect, indiferent de locul in care va aflati ( Jail/HQ/Garaj/Alta zona ), suspectul va primi wanted cop attack, respectiv wanted cop kill.
21. NU este suficienta o poza cu [/call 112] pentru a dovedi ca un jucator v-a omorat. Datorita unor buguri sau a a unor abuzuri, sunt necesare mai multe dovezi, care prezinta situatia inainte de crima. Va sugerez sa filmati intreaga situatie.
22. Nu aveti voie sa acordati wanted fara drept de predare unui jucator care nu are drept predare.
23. Daca un suspect ( cu / fara drept de predare ) este AFK on wanted ( pe ESC ), il somati de 3 ori, faceti ScreenShot (F8) la [/mdc] si il puteti omora.

Observatii:

daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda, atunci politistul are dreptul sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune ca nu se preda, atunci politistul are dreptul sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge pe jos de politist, atunci politistul are dreptul sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune in prima faza ca nu se preda sau fuge pe jos de politist, iar mai apoi se razgandește și dorește sa se predea, politistul are dreptul (doar) sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate sau poate sa-i acorde wanted-ul "tentativa evadare".
daca suspectul spune ca se preda, iar apoi ataca politistul, atunci politistul ii acorda wanted-ul pentru "kill cop" iar pe urma il omoara.
daca suspectul spune ca nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru „Runner” dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru „Runner” dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge cu un vehicul de politist, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru „Runner” dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul ucide un politist, atunci acesta va primi wanted cu motivul „cop kill” fara drept de predare.
daca suspectul are wanted ( 1+ ) si ataca un politist, atunci acesta va primii wanted-ul "cop attack" si va fii omorat direct.

Reguli referitoare la eventuri

1. Un politist poate participa la orice tip de eveniment atata timp cat are Duty OFF. Orice politist care participa la eveniment cu Duty ON va fii sanctionat cu Faction Warn.
2. Membrii departamentelor pot participa la "Clan Wars" atata timp cat au Duty OFF.

Reguli referitoare la job-uri

1. Politistii pot detine doar job-uri legale. Toti politistii care detin job-uri ilegale vor fii sanctionati cu Faction Warn. Aceasta regula se aplica tuturor membrilor, indiferent de rank.
2. Este interzis ca un politist sa detina materiale / drog-uri sau alte obiecte ilegale.

Reguli referitoare la reclamatii

1. Cand raspundeti la o plangere pe panel-ul RPG, trebuie să aveti raspunsuri cat se poate de profesionale. Daca faceti spam sau luati la misto, jigniti, injurati jucatorul care v-a raportat, veți fi grav sanctionati.
2. Odată făcută o reclamație unui jucător la facțiune, liderul trebuie să răspundă la ea în maxim 48 de ore iar reclamatul poate aduce (alte) dovezi în maxim 24 de ore. Daca nu va prezentati dovezile veti fi sanctionati.

Reguli referitoare la raportul de activitate

1. Orice membru care are rank 1-5 este obligat sa faca raport-ul de activitate.
2. Pe langa vechime aveti nevoie si de un anumit numar de puncte la raport-ul de activitate pentru a avansa in rank.
3. Adminii nu sunt obligati sa faca raport de activitate, acestia au o alta datorie mult mai importanta.
4. Helperii pot face raport de activitate doar la alegerea liderului.

Comenzile National Guard

[/r <text>] = Vorbesti cu colegii din National Guard.
[/d <text>] = Vorbesti cu colegii din celelalte departamente (LVPD / FBI / LSPD).
[/m <text>] = Transmiti un mesaj pe o raza mai mare atunci cand eşti în vehiculul de politie.
[/so] = Somezi un jucator pe nume fie sa se predea, fie sa traga pe dreapta.
[/su <id> <wanted level> <motiv>] = Dai wanted unei persoane.
[/mdc (id>] = Verifici infractiunile unei persoane.
[/arrest <nume/id>] = Arestezi o persoana.
[/duty] = Ai acces la toate comenzile PD.
[/wanted] = Arata toti suspectii cu wanted de la 1 la 6.
[/cuff <nume/id>] = Legi suspectul în vehicul si in afara vehiculului cand acesta are /handsup.
[/tazer | /ta] = Monteaza tazer pe un pistol.
[/backup] = Este un mesaj de ajutor trimis la toţi membrii departamentelor.
[/acceptbackup] = Accepti un mesaj de ajutor.
[/frisk <id/nume>] = Controlezi un jucator.
[/confiscate <id/nume> <object>] = Confisti un anumit lucru de la un jucător. Licentele pot fi confiscate de la rank 1,
[/ticket <id/nume> <suma> <motiv>] = Amendarea unui jucător.
[/gov <text>] = Trimiti un mesaj pe care il poate vedea toata lumea. ( Rank 6+ )
[/startradar <limita>] = Pornesti radarul.
[/stopradar] = Opresti radarul.
[/fvr] = Respawnezi masinile factiunii ( Rank 6+ )
[/showmotd] = Afiseaza mesajul zilei. Acest mesaj poate fi modificat numai de catre lider
[/members] = Afiseaza toti membrii online ( Rank 6+ )
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum