Distribuiţi
In jos
Admin
Mesaje : 93
Data de înscriere : 11/06/2016
Vezi profilul utilizatoruluihttp://www-darking-ro.forumgratuit.ro

Police Departament - Regulament intern / Internal rules

la data de Joi Iun 30, 2016 4:14 pm
Los Santos Police Departament este un departament cu pozitionarea HQ-ului in orasul Los Santos. Aceasta se ocupa cu suspectii care au wanted mic (wanted 1-5) si cu cei care incalca reguliile de circulatie.

Los Santos Police Departament sta la baza motto-ului "Serveste cu mandrie, protejeaza cu onoare"

Reguli interne generale
1. Sunteti obligati sa respectati Regulamentul Serverului, Regulamentul Politiei cat si celelalte reguli impuse de lider respectiv co-lider.
2. Nu reclamati un coleg din Police Departament sau orice alt departament (F.B.I, National Guard, etc) pe panel, in schimb puteti trimite un PM liderului sau contactati-l in joc pentru a remedia problema.
3. In lipsa liderului sunteti obligati sa ascultati de cei doi sublideri ai factiunii. Daca nici subliderii nu sunt online, sunteti obligati sa ascultati de membrii cu rank-ul cel mai mare.
4. Sunteti obligati sa ascultati intotdeauna de cei cu rank superior. Cei care incalca aceasta regula vor fi sanctionati dupa caz ajungand chiar si la demitere.
5. Pentru nelamuriri / probleme sau propuneri sunteti obligati sa anuntati liderul sau co-liderii factiunii.
6. Este strict interzis sa cereti rank, abaterea de la aceasta regula poate duce chiar la retrogradare sau demitere in functie de caz.
7. Este strict interzisa folosirea comenzilor in scopuri personale sau pentru distractie. Abaterea de la aceasta regula se pedepseste ca atare in functie de gravitate. Sanctiuniile sunt foarte dure si se poate primii uninvite cu FPunish.
8. In functie de gravitatea faptei, liderul sau subliderul isi rezerva dreptul de a sanctiona un membru cu rank down, avertisment verbal, avertisment(e) ( FW ), demitere (cu sau fara FP - in cazuri grave se va aplica full FP chiar daca membrul are cel putin 1 saptamana in factiune -) pentru incalcarea regulilor scrise si nescrise.
9. O dovada este valabila 48H (2 zile). O reclamatie nu este valabila daca dovada este mai veche de 48H (2 zile).
10. Persoanele inactive de 2 zile (48H) care nu si-au facut cerere de inactivitate sau nu au anuntat liderul vor fi demisi cu / fara FPunish daca / nu are zilele necesare!
11. Este interzis sa permiteti unei alte persoane in afara de dumneavoastra sa se logheze pe cont. De asemenea, nu aveti voie sa puneti pe altcineva sa va faca raportul. Pedeapsa pentru aceste fapte este demiterea.
12. Orice politist care va fi prins incalcand regulile de circulatie va plati o amenda dubla pentru fapta comisa. In cazul in care nu plateste va primi Faction Warn.

Reguli referitoare la comportament si limbaj
1. Respecta colegii din departamente si restul jucatorilor de pe server.
2. Nu va certati pe [/d] sau [/r]. Acest lucru va avea repercusiuni grave.
3. Acest departament este unul cat se poate de serios, nu toleram membrii cu glume proaste, comportament neadecvat sau limbaj indecent.
4. Nu aveti voie sa favorizati / faceti discriminari intre jucatori, indiferent ca va este prieten sau dusman.
5. Nu aveti voie sa abuzati de comenzi sau sa faceti Deathmatch aiurea. Abaterea de la aceasta regula duce la demitere cu FPunish.
6. Se vor acorda sanctiuni grave pentru generalizari negative la adresa altui departament. Departamentele trebuie sa fie unite. Cei care cauta cearta nu merita sa ramana in acestea.
7. Este strict interzis free-chat / spam-ul pe chat-ul [/d] abaterea de la aceasta regula duce la Faction Warn respectiv demitere in functie de gravitate.
8. Chat-ul [/d] este utilizat pentru a cere informatii / ajutor, pentru a raporta incidente / evenimente sau pentru a anunta atunci cand aveti un suspect la dumneavoastra.

Reguli referitoare la sedinte si antrenamente
1. Cine intarzie la sedinta / antrenament va veni in HQ, fara a face galagie pe chat sau pe [/r].
2. In timpul sedintelor sau antrenamentelor sunteti obligati sa opri telefoanele si sa ascultati de Lider, Sublider sau antrenor pana cand acesta va va da voie sa vorbiti.
3. Daca intarziati la antrenament / sedinta, puteti veni in primele 15 minute, fiind sanctionati cu un Avertisment Verbal. Daca intarziati mai multe de 15 minute, sanctiunea este Faction Warn si sunteti exclusi din antrenament.
4. Cine vorbește neintrebat la sedinte sau antrenament va fi sanctionat cu Avertisment Verbal la prima abatere, urmand ca la cea de a doua sa fie exclus de la activitate si sa primeasca Faction Warn.
5. Sedintele se vor desfasura saptamanal. Ora si data in care se va efectua sedinta se va anunta printr-un [/gmotd] pe server de catre liderul sau coliderul factiunii,
6. Antrenamentele se vor desfasura saptamanal. Ora si data in care se va efectua antrenamentul va fii anuntat printr-un [/gmotd] pe server de catre liderul sau coliderul factiunii.
7. Aveti voie sa faceti 2 invoire la antrenament si 2 la sedinta pe luna. Cine incalca aceasta regula primeste sanctiunea corespunzatoare.

Regli referitoare la circulatie si suspecti
1. Respectati rank-ul pe care il aveti.
2. Membrii de rank 1 se ocupa in general cu amenzile, rutiera si suspectii care au wanted (1-5). Membrii de rank 1, pot confisca permise.
3. Membrii de rank 2 se ocupa in general amenzile, rutiera si suspectii care au wanted (1-5). Pe langa membrii de rank 1, membrii de rank 2 pot merge dupa robbery in intervalul de timp 22:00 - 07:00.
4. Membrii de rank 3+ se ocupa ca si rank 1 si 2 dar pot merge oricand dupa robbery.


Reguli referitoare la amenzi

1. Un politist poate amenda un civil daca infractiunea comisa nu este atat de grava incat jucatorul sa ajunga in Jail. Odata ce civilul a primit amenda, acesta va vedea pe ecran un mesaj de culoare albastra cu numele politistului, suma si motivul amenzii. Daca civilul nu plateste amenda pe loc ( refuza sau fuge ), politistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neplata amenda” cu drept de predare. In cazul in care civilul nu are suficienti bani la el pentru a plati amenda, politistul are dreptul de a-l duce la un ATM sau la Banca pentru a scoate suma necesara platirii amenzii. Daca acesta refuza, politistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neplata amenda”. Daca jucatorul nu are destui bani nici in banca pentru a plati amenda atunci va primi wanted-ul ,,Neplata amenda".
2. Nu aveti voie sa amendati jucatorii aflati in Jail.
3. Daca amendati un jucator care intre timp paraseste jocul (/q) ii acordati wanted 3 neplata amenda atunci cand se reconnecteaza in maxim 24 ore din la momentul iesirii.

Alte reguli

- este interzis sa le acordati amenzi/confiscati permisele celor ce au exam.
- pot fi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie doar playerii care nu au wanted.
- pentru condus neregulamentar (contrasens) politistul face un screenshot(F8) / sau video, iar apoi someaza persoana care a incalcat regulile de circulatie prin comanda /so. Daca aceasta nu opreste la 3 somatii se acorda wanted 3 (/su NUME 1 condus neregulamentar / /su NUME 3 neconformare ordin [in functie de caz]) iar mai tarziu daca este prins i se confisca si carnetul. In schimb daca aceasta opreste, i se explica detaliat si frumos pentru ce a fost oprit iar apoi i se spune sa dea /handsup pentru a i se confisca permisul.
- comportati-va civilizat pentru ca sunteti un politist si explicati calumea de ce ii confiscati carnetul. Cei care nu explica motivul confiscarii / amenzii vor fi sanctionati. Este interzis sa ii spuneti unui player sa dea /handsup fara sa ii explicati de ce.

- daca persoana refuza sa dea /handsup i se acorda wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin) si apoi se duce la /arrest si i se confisca permisul.
- daca refuza sa fie arestat, se omoara cu wanted-ul avut
- daca fuge cu orice vehicul, se acorda wanted 6 pentru 'runner'
- dupa ce intra in puscarie, i se confisca si carnetul de conducere.

- playerii ce sunt prinsi cu NOS sunt amendati cu 30000$ (/ticket NUME 30000). Acestia trebuia sa dea /handsup pentru a primi amenda. Cei care nu vor sa dea /handsup primesc wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin).
- playerii care sunt prinsi cu farurile stinse (nu sparte) dupa ora 19:00 sunt amendati cu 15000$. La fel ca si mai sus, acestia trebuiesc sa dea handsup iar daca acestia refuza sa o faca, li se acorda wanted 3, si nu li se mai da nicio amenda.
- playerii ce au arme la vedere intr-o zona aglomerata (locurile de unde se ia un job, locurile unde se livreaza lucruri pentru joburi, mall, in interiorul biz-urilor, la spawn, zonele unde sunt multi playeri) vor avea armele confiscate de catre politisti si vor primi wanted 1 [/su NUME 1 port arme la vedere] indiferent de wanted-ul avut. Playerii trebuie sa scrie /handsup pentru a avea armele confiscate. Daca player-ul care primeste wanted 1 pentru port arme la vedere refuza sa dea /handsup pentru confiscarea armelor, acesta primeste wanted 3 [/su NUME 3 neconformare ordin]. Dupa ce ii confiscati armele ii explicati ca nu are voie sa aibe armele la vedere, apoi il arestati. Acest tip de regula este valabila si la tickete / confiscarea permiselor.


(!) Nu actionati fara dovezi (poza sau video), in caz ca sunteti reclamati si nu aveti dovezi o sa primiti FW sau avertisment verbal, in functie de gravitatea faptei (3 avertisemnte verbale = 1 FW). LA 3 FW sunteti demisi automat cu / fara FP daca respectati numarul de zile.
(!) Neinformarea unui player cu motivul pentru care trebuie sa scrie /handsup ('da /handsup sau ai wanted', '/handsup sau w3') va fi sanctionata cu FW.

Lista amenziiilor

Parcatul neregulamentar - 25,000$ amendă + anularea permisului de conducere.
Condus neregulamentar - 25,000$ amendă + anularea permisului de conducere.
încurcarea celorlalți participanți la trafic - 30,000$ amendă + anularea permisului de conducere.
Folosirea hidraulicelor pe un drum public - 15,000$ amendă + confiscarea masinii (se bubuie masina).
Folosirea de NOS - 30,000$ amendă + anularea permisului de conducere.
Headlights off (Faruri oprite) - 15,000$ amenda.
Încălcarea limitei de viteză cu mai puțin de 50 km/h - 25,000$ amenda.
Încălcarea limitei de viteză cu 50 km/h sau peste 50 km/h - 30,000$ amendă + anularea permisului de conducere.
Vânzarea de arme in locuri publice - 25,000$ amendă.
Mers pe partea carosabila - 30,000$ amenda.

Reguli referitoare la condus

1. Se considera condus neregulamentar atunci cand jucatorul trece cu masina in proportie de 80% sau mai mult pe celalalt sens de mers. Tot condus neregulamentar este si atunci cand acesta foloseste iarba, nisipul sau alte lucruri pentru a avea o scuza ca nu a circulat pe contrasens.
2. Se considera condus regulamentar atunci cand acesta este in totalitate pe banda sa sau chiar cand trece foarte putin pe banda opusa.
3. Se considera condus regulamentar atunci cand acesta taie benzile la un unghi de 90 de grade.
4. Se considera tot condus regulamentar atunci când acesta folosește iarba, nisipul etc. de pe sensul său de mers.
5. Se considera incurcarea celorlalti participanti in trafic atunci cand jucatorul loveste intentionat si in repetate randuri alti jucatori cu masina sa.
6. Nu aveti voie sa confiscati licentele jucatorilor AFK (pe ESC sau /sleep). Daca un jucator se afla AFK in Jail NU aveti voie sa ii confiscati licenta!
7. Atunci cand sanctionati pe cineva ( orice sanctiune ) sunteti obligati sa-i spuneti si motivul.

Reguli referitoare la parcare
1. Se considera parcare neregulamentara atunci cand jucatorul lasa masina cu majoritatea suprafetei sale in drum pentru a incurca traficul.
2. Se considera parcare neregulamentara atunci cand jucatorul se afla in masina si stationeaza in drum mai mult de un minut, astfel incurcand traficul.
3. Se considera parcare regulamentara atunci cand acesta se opreste cu masina in proportie de 80% sau mai mult pe trotuar sau alt loc special amenajat. Atata timp cat nu se afla in drum si nu incurca traficul se poate considera parcare regulamentara.

Reguli referitoare la radare
1. Imediat dupa ce un jucator a încălcat limita de viteza aveti obligatia de a face poza.
2. Politistii care vor pune alte limite in afara de cele menţionate vor fi sanctionati.
3. Jucătorii ce încalcă limita cu 1-2 km nu vor fi sanctionati.
4. Nu aveti voie sa puneti radarul din mers, vehiculul de politie trebuie sa fie parcat ( regulamentar ) cand il puneti.
5. Nu aveti voie sa stati la panda în alte orase cu radarul.
6. Jucatorii prinsi incalcand limita de viteza intre distanta minima (oras 80km/h | 120km/h) si 170 km / h vor fii sanctionati cu o amenda in valoare de 20,000$.
7. Jucatorii prinsi conducand cu o viteza mai mare de 170km / h vor fi sanctionati cu confiscarea permisului si o amenda de 30,000$.
8. Cand amplasati un radar aveti obligatia de a va asigura ca nu mai are nimeni radar in apropiere si aveti obligatia de a anunta pe [/r]. Exemplu: "Este cineva cu radarul in zona Bank LS? Daca nu raspunde nimeni pun eu".
9. Nu aveti voie sa stati AFK (pe ESC) cand aveti radar activat.


Limitele de viteza:

-- Limita de viteza in oras este de 80 km/h.
-- Limita de viteza in afara oraselor este de 120 km/h.

Reguli referitoare la somatii
1. Pentru a soma un jucator se foloseste comanda [/so ID/nume]. Somatiile se pot da odata la 5 secunde.
2. Politistul este obligat ca atunci cand someaza un suspect sa se asigure ca a fost suficient de aproape incat suspectul sa-i vada somatia si sa-l someze de destule ori.
3. Minimul de somatii este 3, insa suspectul poate fi sanctionat cu wanted si dupa mai putin de 3 somatii, atata timp cat sunteti siguri de faptul ca suspectul a vazut somatiile si fuge cu un vehicul.
4. Dacă un jucător aflat pe G într-o maşină condusă de un suspect cu wanted trage asupra poliţiştilor aflaţi în urmărire va primi Wanted 6 "Complice", fără somaţii.
5. Dacă un jucător intervine atunci când un poliţist se află pe jos în urmărirea unui suspect (îl atacă cu pumnii, îl calcă cu maşina în repetate rânduri sau lasă maşina pe poliţist, îl atacă de aproape cu arma - să se vadă clar că acel jucător are intenţia de a ajunta suspectul) va primi Wanted 6 "Complice", fără somaţii.

Reguli cu privire la tratarea civililor si a incepatorilor
1. Los Santos Police Departament se ocupa numai de suspectii cu wanted (1-5) si cu cei care incalca reguliile de circulatie.
2. Exceptie de la aceasta regula o fac membrii de rank 3+ care au voie sa mearga dupa orice suspect fara drept de predare.
3. Un politist are obligatia de a ceda suspectul caruia i-a dat wanted atunci cand politistul este la o distanta mare de suspect iar suspectul este in custodia altcuiva.
4. Membrii National Guard se ocupa in general de suspectii cu wanted mare, cu o mica exceptie: membrii NG ce sunt paznici la Jail au dreptul de a aresta orice wanted, cu conditia de a respecta wanted listu si regulamentele departamentelor.
5. Un membru Police Department are obligatia de a folosi comanda [/su] cu motivele prevazute in Wanted List.
6. Este strict interzis pentru un politist sa sune suspectul si sa-l întrebe daca se preda.
7. Un politist este obligat sa patruleze / mearga dupa wanted (cu / fara drept) cu un vehicul de politie
8. Nu se da wanted cuiva AFK decat daca acesta detine droguri sau a incalcat regulamentul departamentelor (wanted-list).
9. Cand luati un suspect in custodie sunteti obligati sa folositi [/cuff] si sa anuntati pe [/d] ca X este la mine!
10. Este interzis sa dati [/clear] cuiva fara sa anuntati pe [/d] un motiv bine intemeiat.
11. In cazul in care politistul este atacat de un grup de persoane, acesta este obligat sa ceara intariri pe [/d], [/r] sau prin comanda [/backup].
12. Nu aveti voie sa stati la hq-urile mafiilor (curtea HQ-urilor) fara un scop anume ( dm in hq, runner in hq cu complici etc. ) si sa confiscati obiecte.
13. Este interzis sa confiscati armele unui jucator care se afla in HQ sau in curtea HQ-ului, daca acesta nu va ataca sau le foloseste pentru a ataca alti jucatori.
14. Este permis sa confiscati armele unui suspect cu drept de predare, daca acesta la tine la vedere sau ataca alti jucatori.
15. Este interzis sa folositi [/call 112] atunci cand cineva va fura masina sau va omoara. Folositi [/su].
16. Pentru a-i acorda wanted 3 "cop attack" unui jucator, acesta trebuie sa va atace cu pumnii de minim 4 ori sau sa traga 1-2 gloante cu arma (dar cu conditia sa fiti siguri ca aveti dovezi).
17. Nu aveti voie sa acordati wanted-ul "Cop Attack" jucatorilor care va ataca in Safe-Zone. Le puteti confisca armele. In cazul in care va aflati intr-o masina si sunteti atacat puteti sanctiona civilul cu wanted-ul "Cop Attack".
18. Daca un jucator are pe G un suspect evadat din inchisoare soferul va primi wanted 6 "Complice" fara somatii.
19. Daca un jucator are pe G un suspect cu wanted 1+ care trage in politisti soferul va primi wanted 6 "Complice" ( fara somatii ).
20. In cazul in care sunteti atacati sau omorati de un suspect, indiferent de locul in care va aflati ( Jail/HQ/Garaj/Alta zona ), suspectul va primi wanted cop attack, respectiv wanted cop kill.
21. NU este suficienta o poza cu [/call 112] pentru a dovedi ca un jucator v-a omorat. Datorita unor buguri sau a a unor abuzuri, sunt necesare mai multe dovezi, care prezinta situatia inainte de crima. Va sugerez sa filmati intreaga situatie.
22. Nu aveti voie sa acordati wanted fara drept de predare unui jucator care nu are drept predare.
23. Daca un suspect ( cu / fara drept de predare ) este AFK on wanted ( pe ESC ), il somati de 3 ori, faceti ScreenShot (F8) la [/mdc] si il puteti omora.
24. Este strict interzis sa confiscati droguri / materiale. De aceste tipuri de probleme se vor ocupa celelalte departamente FBI / National Guard.

Observatii:

daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda, atunci politistul are dreptul sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune ca nu se preda, atunci politistul are dreptul sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge pe jos de politist, atunci politistul are dreptul sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune in prima faza ca nu se preda sau fuge pe jos de politist, iar mai apoi se razgandește și dorește sa se predea, politistul are dreptul (doar) sa-l omoare indiferent de wanted-ul avut dupa cele 3 somatii acordate sau poate sa-i acorde wanted-ul "tentativa evadare".
daca suspectul spune ca se preda, iar apoi ataca politistul, atunci politistul ii acorda wanted-ul pentru "kill cop" iar pe urma il omoara.
daca suspectul spune ca nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru „Runner” dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru „Runner” dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge cu un vehicul de politist, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru „Runner” dupa cele 3 somatii acordate.
daca suspectul ucide un politist, atunci acesta va primi wanted cu motivul „cop kill” fara drept de predare.
daca suspectul are wanted ( 1+ ) si ataca un politist, atunci acesta va primii wanted-ul "cop attack" si va fii omorat direct.

Reguli referitoare la eventuri

1. Un politist poate participa la orice tip de eveniment atata timp cat are Duty OFF. Orice politist care participa la eveniment cu Duty ON va fii sanctionat cu Faction Warn.
2. Membrii departamentelor pot participa la "Clan Wars" atata timp cat au Duty OFF.

Reguli referitoare la job-uri

1. Politistii pot detine doar job-uri legale. Toti politistii care detin job-uri ilegale vor fii sanctionati cu Faction Warn. Aceasta regula se aplica tuturor membrilor, indiferent de rank.
2. Este interzis ca un politist sa detina materiale / drog-uri sau alte obiecte ilegale.

Reguli referitoare la reclamatii

1. Cand raspundeti la o plangere pe panel-ul RPG, trebuie să aveti raspunsuri cat se poate de profesionale. Daca faceti spam sau luati la misto, jigniti, injurati jucatorul care v-a raportat, veți fi grav sanctionati.
2. Odată făcută o reclamație unui jucător la facțiune, liderul trebuie să răspundă la ea în maxim 48 de ore iar reclamatul poate aduce (alte) dovezi în maxim 24 de ore. Daca nu va prezentati dovezile veti fi sanctionati.

Reguli referitoare la raportul de activitate

1. Orice membru care are rank 1-5 este obligat sa faca raport-ul de activitate.
2. Pe langa vechime aveti nevoie si de un anumit numar de puncte la raport-ul de activitate pentru a avansa in rank.
3. Adminii nu sunt obligati sa faca raport de activitate, acestia au o alta datorie mult mai importanta.
4. Helperii pot face raport de activitate doar la alegerea liderului.

Comenzile Los Santos Police Departament

[/r <text>] = Vorbesti cu colegii din LSPD.
[/d <text>] = Vorbesti cu colegii din celelalte departamente (LVPD / FBI / NG).
[/m <text>] = Transmiti un mesaj pe o raza mai mare atunci cand eşti în vehiculul de politie.
[/so] = Somezi un jucator pe nume fie sa se predea, fie sa traga pe dreapta.
[/su <id> <wanted level> <motiv>] = Dai wanted unei persoane.
[/mdc (id>] = Verifici infractiunile unei persoane.
[/arrest <nume/id>] = Arestezi o persoana.
[/duty] = Ai acces la toate comenzile PD.
[/wanted] = Arata toti suspectii cu wanted de la 1 la 6.
[/cuff <nume/id>] = Legi suspectul în vehicul si in afara vehiculului cand acesta are /handsup.
[/tazer | /ta] = Monteaza tazer pe un pistol.
[/backup] = Este un mesaj de ajutor trimis la toţi membrii departamentelor.
[/acceptbackup] = Accepti un mesaj de ajutor.
[/frisk <id/nume>] = Controlezi un jucator.
[/confiscate <id/nume> <object>] = Confisti un anumit lucru de la un jucător. Licentele pot fi confiscate de la rank 1,
[/ticket <id/nume> <suma> <motiv>] = Amendarea unui jucător.
[/gov <text>] = Trimiti un mesaj pe care il poate vedea toata lumea. ( Rank 6+ )
[/startradar <limita>] = Pornesti radarul.
[/stopradar] = Opresti radarul.
[/fvr] = Respawnezi masinile factiunii ( Rank 6+ )
[/showmotd] = Afiseaza mesajul zilei. Acest mesaj poate fi modificat numai de catre lider
[/members] = Afiseaza toti membrii online ( Rank 6+ )
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum